Laden...

Even voorstellen

Ik ben Annette Keur, integratief kinder- en jongerentherapeut in Hoofddorp. Op deze website geef ik informatie aan jongeren tussen de 13 en 23 jaar.

Ik ben geboren in 1964 in Velsen. Op mijn 3e jaar verhuisde ik met mijn ouders, broer en zusje naar Aruba. Daar woonde ik met heel veel plezier tot mijn 8e jaar. Op Aruba en daarna in Nederland (Hoofddorp) kreeg ik er nog twee broertjes bij.

Vanaf mijn 9e tot mijn 35ste jaar heb ik op hoog niveau gebasketbald, o.a. in het Nederlands team. En daar ben ik heel trots op. Ik ben veel in het buitenland geweest. Zelfs 2 jaar in Amerika om te basketballen en te studeren! Het was spannend en keihard werken, maar een fantastische, leerzame en onvergetelijke ervaring in een andere (sport)cultuur!

Ik vind het heerlijk om te wandelen, naar (dance)feestjes te gaan en gezellige dingen te doen met familie en vrienden.

Al heel jong had ik de wens om met kinderen te werken, bijv. in het onderwijs. Toch besloot ik na mijn middelbare schooltijd opleidingen te volgen om in het bedrijfsleven te gaan werken. Tot 2001 ben ik werkzaam geweest als communicatiemedewerker bij een beursgenoteerde onderneming.

De wens om met kinderen te werken bleef altijd in mijn achterhoofd aanwezig. Ik zei mijn baan op in het bedrijfsleven en liet me omscholen om in de jeugdhulpverlening te kunnen werken. Met de 4-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie vond ik waar ik naar op zoek was.

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Sindsdien heb ik mijn eigen praktijk. Gaandeweg groeide ook mijn interesse verder voor de ontwikkeling van pubers en jong volwassenen. In 2018 heb ik me daarin gespecialiseerd. Ik ben nu integratief kinder- en jongerentherapeut.

Voor mij zijn respect, vertrouwen, integriteit, humor, rust en duidelijkheid belangrijke waarden als mens en als therapeut. Deze waarden zet ik ook in in de therapie.

Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig cursussen/trainingen/workshops/opleidingen. Heel erg leuk, inspirerend, leerzaam en interessant om te doen! In de jaren na mijn studie Integratieve Kindertherapie heb ik o.a. de opleidingen 'Rots en Water training', 'Mind Eye Power', 'Methode PresentChild®', 'MatriXmethode®' 'Een taal erbij' en ‘Integratieve puber- en jongerentherapie’ gevolgd die mijn kennis en vaardigheden vergroten.

Sinds september 2016 ben ik in het bezit van het diploma Algemene Psychosociale en Medische Basiskennis (PSBK). Dit diploma (dat voldoet aan de zgn. PLATO-eisen) is als voorwaarde gesteld door zorgverzekeraars, waardoor integratieve kinder- en jongerentherapie (deels) vergoed blijft vanuit de aanvullende verzekering.

Praktijk adres:

FLX Space gebouw 3e etage
Opaallaan 1180
2132 LN Hoofddorp

Openingstijden van de praktijk: maandag t/m donderdag van 9:00 uur tot 18:00 uur. Er is een wachtruimte in de buurt van de praktijkruimte en er is voldoende (gratis) parkeerruimte aanwezig rondom het gebouw.